top of page

Zadek - domácí cviky:

Můstek:

Cvik provádíme vleže na zemi. Ruce podél těla, hlava v prodloužení páteře. Nohy mamá pokrčené. Zvedáme pomalu pánev nahoru, dokud nejsou stehna v rovině s páteří. Snažíme se držet rovná záda, abychom se neohýbali. Následně se vracíme do původní pozice a pohyb opakujeme. Pro ztížení je možno přidat zátěž, nebo odporovou gumu na pánev, cvik provádět na jedné noze s druhou nataženou, nebo cvik provádět na špičkách.


Unožování:

Cvik provádíme vleže na boku. Hlavu necháme v prodloužení těla. Spodní nohu necháme nataženou na zemi v rovině s tělem. Vrchní natáhneme mírně za spodní nohu a provedeme unožení v maximálním rozsahu pohybu. Zkoušíme celou dobu směrovat špičkou nohy k zemi. Následně se vrátíme do původní polohy a pohyb opakujeme. Po odcvičení série vyměníme nohu.


Zanožování:

Cvik provádíme vkleče na zemi na všech čtyřech. Záda máme rovná bez ohnutí, hlava v prodloužení těla. Po celou dobu cviku zachováváme pravý úhel v koleni. Provedeme zanožení tak, aby bylo stehno ve stejné rovině se zadkem a zády. Následně se vracíme do výchozí pozice a pohyb opakujeme. Po odcvičení série vyměníme nohu.


Výdech volíme vždy při unožení, zanožení, nebo zvedání pánve. Nádech při návratu do původní pozice.


V případě dotazů, nebo zájmu o spolupráci, nás neváhejte kontaktovat

V případě dotazů, nebo zájmu o spolupráci, nás neváhejte kontaktovat

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page